Григор Димитров ще започне участието си във Виена в сряда

22 Окт., 2024
5 преглеждания

 

Григор Димитров ще започне участието си във Виена в сряда

Григор Димитров ще започне участието си във Виена в сряда

Григор Димитров ще започне участието си във Виена в сряда

Григор Димитров ще започне участието си на АТР 500 турнира във Виена в зала в сряда.Третият поставен ще играе в първия кръг срещу Джиджън Джан от Китай. Мачът на Димитров ще бъде един от последните четири от 1/16-финалите в австрийската столица и той ще има повече време да се възстанови след финала, който игра в Стокхолм в неделя.До момента Григор и 46-ият в световната ранглиста китаец не са се срещали.

Победителят от тази среща ще се изправи срещу спечелилия в двубоя между Томаш Махач (Чехия) и Фабиан Марожан (Унгария).Българинът ще играе за седми път във Виена. Миналата година той стигна до втория кръг, където отстъпи на Даниил Медведев след 6:3, 2:6, 4:6.Най-доброто класиране на Димитров в Австрия е полуфиналът, който игра през 2022 година.

Тогава Гришо загуби пак от Медведев с 4:6, 2:6.До края на сезона 33-годишният хасковлия ще играе и на Мастърс 1000 турнира в Париж следващата седмица, където стигна финала миналата година, и при добро представяне във Виена и зала „Берси“ запазва шансове за класиране за финалите на АТР в Торино, които започват на 10 ноември.В момента шампионът във финалите от 2017 година е 11-и в подреждането за Торино с 3100 точки, а заемащият последното осмо място, даващо право за участие в заключителния турнир, Андрей Рубльов има 3670.Шестият в подреждането за Италия Новак Джокович не е сигурен за финалите, след като обяви снощи, че пропуска турнира в Париж, където спечели титлата миналата година, и може да откаже участие и в Торино.

Menu Title