Джокович и Надал си отдадоха чест (видео)

20 Окт., 2024
5 преглеждания

 

Джокович и Надал си отдадоха чест (видео)

Джокович и Надал си отдадоха чест (видео)

Джокович и Надал си отдадоха чест (видео)

Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович победи испанската легенда Рафаел Надал с 6-2, 7-6(5) в последния мач от над 18-годишното им съперничество. Ноле се наложи над Рафа в малкия финал на демонстративния турнир Six Kings Slam в Саудитска Арабия Iлед двубоя на Рафаел Надал бе връчена златна ракета от организаторите на милионния турнир. „Искам да благодаря на всички, бяха невероятни дни. С Джокович беше страхотно съперничество през годините.

Благодаря му за думите. Той ми помогна да надскоча границите си в продължение на близо 15 години. Без него нямаше да бъде играчът, който станах. Честитя на него и на екипа му всичките титли.

Желая ти целия късмет за бъдеще“, каза след мача Надал, обръщайки се към Джокович. „Надявам се, че ще имаме възможност да седнем заедно на плажа на по чаша и да разсъждаваме върху живота и да си говорим за всичко“, отдаде почит Джокович към испанската легенда, който спира кариерата си следващия месец след финала за Купа „Дейвис“. Двубоят бе изключително емоционален, като двамата демонстрираха взаимно уважение по време на мача и след него. Ноле дори прикани Надал да не си тръгва от тениса и да остане още малко в спорта.

Тъй като срещата бе демонстративна, тя не влиза в официалните двубои между Джокович и Надал на ниво ATP. Там двамата имат 60 мача един срещу друг, като сърбинът има лек превес с 31 победи срещу 29 за Надал. Последният им официален двубой бе на Олимпийските игри в Париж тази година, когато Ноле победи Рафа, а по-късно стана и олимпийски шампион.

Menu Title