Джокович увеличи шансовете си за Торино, Димитров все още е в битката

14 Окт., 2024
6 преглеждания

 

Джокович увеличи шансовете си за Торино, Димитров все още е в битката

Джокович увеличи шансовете си за Торино, Димитров все още е в битката

Джокович увеличи шансовете си за Торино, Димитров все още е в битката

Осмият Мастърс 1000 турнир за сезона в Шанхай бе спечелен от Яник Синер и, докато италианецът грабна вниманието на всички с успеха си на финала над Новак Джокович, битката за оставащите вакантни места за заключителния турнир на осемте най-добри през сезона се нагорещява. Трима тенисисти вече си осигуриха участие – Яник Синер, Александър Зверев и Карлос Алкарас. Рекордният седемкратен шампион Джокович увеличи шансовете си за участие в Торино с достигането си до финала в китайския мегаполис, а с класирането си сред най-добрите четири Тейлър Фриц също се доближи до класиране. Новак Джокович – №6 (3910 точки) Сърбинът се изкачи с 3 позиции в PIF ATP Live Race To Turin след финала в Шанхай.

37-годивният тенисист загуби само един сет до класиаренто си за 59-ия си Мастърс 1000 финал, който бе негов първи за тази година. Джокович пристигна в Шанхай с доста по-малки шансове за Финалите на ATP, но си тръгна в доста по-добра позиция. Даниил Медведев – №4 (4820 точки) С достигането си до четвъртфиналите в Шанхай Медведев, който е шампион от последния турнир през 2020-а, се доближи още по-повече до Торино. Тейлър Фриц – №5 (4290 точки) С полуфинала си в Шанхай американецът се изкачи до петата позиция в годината ранглиста.

Той е с баланс от 49 победи и 20 загуби през сезон и се опитва за втори път в кариерата си да си осигури място сред най-добрите осем. Григор Димитров – №10 (2935 точки) Най-добрият български тенисист, шампион от надпреварата на най-добрите осем през 2017-а, отпадна на осминафиналите в Шанхай, но запазва шансовете си за Торино живи. На седмо място е Каспер Рууд (3805 точки), а осми е Андрей Рубльов (3580). Тази седмица българинът ще играе на ATP 250 в Стокхолм, където ще е Рубльов, който ще опита да се класира за Финалите за пета поредна година.

Рууд и деветият в годишната ранглиста Алекс де Минор (3305) ще участват в друг турнир от същата категория – този в Антверпен. Де Минор е извън игра от US Open заради контузия. Последният Мастърс за годината е в Париж от 28 октомври до 3 ноември, а Финалите на ATP са от 10 до 17 ноември в Торино.

Menu Title