Сабаленка с 14-а поредна победа в Ухан

11 Окт., 2024
10 преглеждания

 

Сабаленка с 14-а поредна победа в Ухан

Сабаленка с 14-а поредна победа в Ухан

Сабаленка с 14-а поредна победа в Ухан

Арина Сабаленка отстрани Юлия Путенцева с 1:6, 6:4, 6:0 и се класира на четвъртфинал на турнира по тенис в Ухан. Защитаващата титлата си беларускиня вече има 14-а поредна победа на турнира в този китайски град при третото си участие. Също така тя отпразнува и 35-и успех на твърди кортове през сезона. Отделно от това, участието ѝ на четвъртфинал е 11-о подред на този етап на турнир на WTA.

Нейната съперничка ще е полякинята Магдаленa Фрех, която победи Беатрис Хадад Мая с 6:3, 6:2. До този мач световната №2 до нямаше победа над Путинцева и срещата тръгна зле за нея. Частта продължи едва 29 минути, а Сабаленка взе само един гейм, след което загуби шест. След това обаче беларускинята стигна до пълен обрат, повиши нивото и не остави шансове на съперничката си, взимайки убедително следващите два сета.

”Борих се със себе си. Наистина се радвам, че успях да събера концентрацията си от втория сет нататък и нещата се получиха.”, каза след мача миналогодишната победителка в турнира. В други срещи от програмата в четвъртък представителката на домакините Цънвън Чжън победи Лейла Фернандес с 5:7, 6:3, 6:0.

Следващата й съперничка ще бъде Джазмин Паолини, която е номер 3 в схемата на турнира. Италианката победи Ерика Андреева с 6:3, 6:2. Коко Гоф победи Марта Костюк с 6:4, 6:1 и ще играе с Магда Линет, която се справи с Дария Касаткина с 6:2, 6:3.

Menu Title