Гоф срещу Сабаленка на полуфинал в Ухан

11 Окт., 2024
11 преглеждания

 

Гоф срещу Сабаленка на полуфинал в Ухан

Гоф срещу Сабаленка на полуфинал в Ухан

Гоф срещу Сабаленка на полуфинал в Ухан

Коко Гоф срещу Арина Сабаленка е единият полуфинал на силния тенис турнир в Ухан. Американката спечели своята победа номер 50 за годината, като се наложи над полякинята Магда Линет с 6:0, 6:4 на четвъртфиналите. По-рано в турнира световната номер 4 Гоф отстрани и най-добрата българска състезателка Виктория Томова. Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ, която въведе някои нови неща в играта си с новия си треньор Мат Дейли, започна и двата сета с двойна грешка, но доминираше напълно в играта.

„Играх добре, като изключим два лоши гейма“, каза световната №4 след мача, като вече е в серия от девет поредни победи. Полската ветеранка на два пъти беше близо да пробие Гоф в първия сет, но американката спаси четири точки за пробив в двата сета, като направи и 14 успешни ретура от общо 21. Сабаленка пък отстрани Магдалена Фрех с 6:2, 6:2 и се класира за трета поредна година на полуфиналите на турнира в китайския град. Така тя записа 15-а поредна победа в Ухан и все още е непобедена на този турнир.

Това е 4-и WTA 1000 полуфинал за нея през 2024-а. Шампионката от Пекин Гоф води с 4-3 победи в мачовете със Сабаленка, като последните им две срещи бяха на турнири от Големия шлем – американката спечели на финала на US Open през 2023, а след това беларускинята отговори с успех на полуфинал на тазгодишния Australian Open. Другият полуфинал е изцяло китайски. Представителката на домакините Суню Уан победи Екатерина Александрова с 4:6, 7:5, 7:6(6) и стана втората най-ниско руанкинрана тенисистка на полуфинал, като се класира за първи път в топ 4 на турнир WTA 1000.

Към момента тя е №51 в ранглистата. В последния четвъртфинал за деня световната №7 Кинуен Джън отстрани с 6:2, 3:6, 6:3 шестата в света Джазмин Паолини. С достигането си до тази фаза на турнира обаче италианката си осигури участие на заключителния турнир на Женската тенис асоциация в Рияд.

Menu Title