Джокович победи в три сета Меншик и ще играе с Фриц на полуфинал в Шанхай

11 Окт., 2024
9 преглеждания

 

Джокович победи в три сета Меншик и ще играе с Фриц на полуфинал в Шанхай

Джокович победи в три сета Меншик и ще играе с Фриц на полуфинал в Шанхай

Джокович победи в три сета Меншик и ще играе с Фриц на полуфинал в Шанхай

Новак Джокович загуби сет, но победи Якуб Меншик с 6:7(4), 6:1, 6:4 в последната четвъртфиналната среща от тенис турнира от в Шанхай след 2:17 минути игра. Така сърбинът е само на две победи от титла №100 в АТР – постижение, което в историята на откритата ера в тениса са осъществили само Джими Конърс и Роджър Федерер. Също така носителят на 24 титли от Големия шлем стана и вторият играч в историята, който на възраст над 37 години достига Мастърс полуфинал. Той се класира за своя 78-и Мастърс 1000 полуфинал.

Чехът, който дебютира в Топ 100 през февруари тази година и по-рано в надпреварата отстрани Григор Димитров, показа силен тенис в първата част, която спечели след тайбрек на 4 точки. Във втората част бившият №1 вдигна нивото, като даде само един гейм на 19-годишния си съперник. В третия сет четирикратният победител в надпреварата поведе с 3:2 и пробив. При мачбола Джокович вкара ас и ще играе за девети път полуфинал в Шанхай от десет участия.

В първия мач за деня Тейлър Фриц победи с 6:3, 6:3 Давид Гофен и достигна третия си полуфинал на Мастърс турнир на твърди кортове и първи от Индиън Уелс през 2022-а, когато вдигна трофея. „Чувствам, че понякога ми трябват няколко мача, за да намеря ритъма си и какво работи за мен. Когато мина през първите два кръга, вече се чувствам добре.”, коментира американецът, който се възползва от три от своите седем точки за пробив срещу белгиеца.

„Мисля, че сервирах на високо ниво в мача срещу Холгер Руне и днес. Гофен е много добър на ретур и сервиси, които при някой друг биха били печеливши, той често ги връща. Затова трябваше да вкарвам първи сервис и да рискувам с агресивен втори”, добави Фриц, който спечели 70% от точките на второ подаване в четвъртфинала. С достигането си до полуфинала Фриц увеличи шансовете си да се класира за заключителния турнир на ATP за годината, като към момента е пети в годишната ранглиста за Торино и, ако спечели титлата в Шанхай, ще изпревари Даниил Медведев на 4-ото място.

Въпреки загубата си обаче Гофен може да е доволен от продуктивната седмица в Шанхай, където отстрани поставените Лоренцо Музеи и Александър Зверев. Джокович и Фриц са играли девет пъти, като американецът няма победа. Другият полуфинал противопоставя световния №1 Яник Синер срещу Томаш Махач, който отстрани вчера Карлос Алкарас.

Menu Title