Федерер бе сред първите, отдали чест на Надал

10 Окт., 2024
17 преглеждания

 

Федерер бе сред първите, отдали чест на Надал

Федерер бе сред първите, отдали чест на Надал

Федерер бе сред първите, отдали чест на Надал

Роджър Федерер благодари на Рафаел Надал за страхотните мачове, които двамата изиграха по време на голямото им съперничество в тениса. Припомняме, че Надал обяви по-рано днес, че прекратява състезателната си кариера след финалния кръг на купа „Дейвис“ през ноември в Малага.„Каква кариера, Рафа! Винаги съм се надявал, че този ден никога няма да дойде.

Благодаря ти за незабравимите спомени и всичките ти невероятни постижения в играта, която обичаме. Беше абсолютна чест“, написа Федерер в „Инстаграм“.Съперничеството между двамата на корта беше паметно. За общо 40 двубоя, Надал има 24 победи и 16 загуби.

Голяма част от срещите им са във финали на Мастърс 1000 турнири или Голям шлем. Въпреки бруталните битки на корта, Надал и Федерер винаги са поддържали изключително приятелски отношения извън арената. През 2022 г., когато се оттегли от корта, Федерер избра последният му двубой да бъде на двойки именно с партньор Надал.

Швейцарецът беше човекът, когото Рафа покани при откриването на своята академия през 2016 г. Надал, на 38 години, беше номер едно в света 209 седмици. Надал има 92 титли в АТР турнири, включително 22 в турнири от Големия шлем, като по този показател той отстъпва само на Новак Джокович (24 титли). Испанецът е двукратен олимпийски шампион: през 2008 г.

спечели на сингъл, а през 2016 г., заедно с Марк Лопес, на двойки.

Menu Title