Рубльов поглежда към Торино при силно представяне в Азия

30 Сеп., 2024
16 преглеждания

 

Рубльов поглежда към Торино при силно представяне в Азия

Рубльов поглежда към Торино при силно представяне в Азия

Рубльов поглежда към Торино при силно представяне в Азия

Пред Андрей Рубльов се открива отлична възможност да направи решителна крачка към участие на финалите на АТР в Торино в средата на ноември за пета поредна година. Руснакът продължава участието си на турнира в Пекин (АТР 500), където достигна до четвъртфиналите, а при силно представяне може да се изкачи и до пета позиция в годишната ранглиста, която се гледа за финалите. В момента пред Рубльов са Каспер Рууд и Тейлър Фриц, но и двамата отпаднаха рано от надпреварата в Токио (АТР 500) и мога да бъдат изпреварени от Рубльов още тази седмица. Ако Рубльов достигне ди финал в Пекин (3810 точки), той ще задмине Рууд в класацията.

Ако пък спечели титлата (3980 точки) ще изпревари петия Фриц. Годишна ранглиста на АТР (към 29 септември): 1) Яник Синер 9,100 точки2) Александър Зверев 6,1153) Карлос Алкарас 6,1104) Даниил Медведев 4,5205) Тейлър Фриц 3,8906) Каспер Рууд 3,7957) Андрей Рубльов 3,5308) Алекс Де Минор 3,305С достигането си до четвъртфиналите в Пекин Карлос Алкарас се доближи само на 5 точки от втория в таблицата Александър Зверев. При победа в понеделник над Карен Хачанов испанецът ще стане №2 в годишната класация. И двамата, както и Яник Синер, вече си осигуриха участие на финалите в Торино.

В отлична позиция да се класира за финалите за шести пореден сезон е и Даниил Медведев, който подобно на Синер и Алкарас, също е на четвъртфинал в Пекин. В средата на седмицата в Азия започва и предпоследният за годината Мастърс 1000 турнир – в Шанхай, където голяма част от въпросителните за Торино могат да паднат.

Menu Title