Алкарас: Дано Купа Дейвис не е последният турнир за Надал

25 Сеп., 2024
34 преглеждания

 

Алкарас: Дано Купа Дейвис не е последният турнир за Надал

Алкарас: Дано Купа Дейвис не е последният турнир за Надал

Алкарас: Дано Купа Дейвис не е последният турнир за Надал

Рафаел Надал бе включен в състава на Испания за финалната фаза на Купа Дейвис и според капитана на отбора Давид Ферер Рафа тренира усилено за състезанията в Малага през ноември. Карлос Алкарас приветства включването на Надал към състава за четвъртфиналите и се надява, че събитието в Малага няма да отбележи края на кариерата на 22-кратния шампион от Големия шлем. „Не искам да мисля, че в Малага ще бъде потенциалният му „последен танц“. Просто искам да се радвам отново на това да го гледам на корта възможно най-дълго.

Страхотна помощ е да го имаме тук. Той може да ни донесе много опит“, заяви Алкарас. „Винаги е страхотно да виждаме Рафа наоколо. Липсваше ми.

Няма да лъжа, липсваше ми на „Лейвър Къп“. Очевидно, колкото и време да прекарам с него, това е привилегия за мен“, добави младият шампион, който си партнира с Надал в надпреварата на двойки на Игрите в Париж. 38-годишният Надал за последно участва на Олимпийските игри през юли и впоследствие пропусна US Open и турнира „Лейвър Къп“ по-рано този месец поради притеснения за физическото му състояние. Тази седмица Алкарас участва в турнира в Пекин, като според него участието му в „Лейвър къп” е било отлична подготовка за надпреварата в китайската столица.

„Изиграх някои добри мачове, което ми помогна много да събера повече увереност преди това състезание. Победих Бен Шелтън, който играе страхотно и Тейлър Фриц, който дойде след финал в Ню Йорк. Тези победи са чудесни за самочувствието ми. Знам, че съм готов за добър резултат, въпреки трудния жребий“, каза още Алкарас.

Menu Title