Димитров спечели спектакъла с Джокович в препълнената зала в София

17 Сеп., 2024
3 преглеждания

 

Димитров спечели спектакъла с Джокович в препълнената зала в София

Димитров спечели спектакъла с Джокович в препълнената зала в София

Димитров спечели спектакъла с Джокович в препълнената зала в София

Шоу спектакъл сътвориха Григор Димитров и Новак Джокович в препълнената зала „София”. Най-добрият български тенисист и спечелилият всички големи трофеи в тениса забавляваха публиката с хубав тенис, шеги и закачки. В крайна сметка, ако въобще резултатът има значение, Григор спечели с 6:4, 2:6, 10:6. Събитието бе организирано от Фондация „Григор Димитров“.

Димитров спечели първия сет с 6:4. Джокович първи направи пробив за 2:1 след двойна грешка на хасковлията, но още в следващия гейм загуби подаването си. След това се игра равностойно, преди българинът да стигне до нов брейк за 6:4. Двамата предложиха много атрактивни отигравания с „хотшот“ елементи, а на корта умения демонстрираха също така едно от децата, подаващи топки, както и малчуган от публиката, когато играчите им връчиха ракетите си.

Във втората част след 2:2 Джокович взе четири поредни гейма и изравни сетовете. Победителят в мача бе решен в шампионски тайбрек. При мачбола Димитров даде ракетата си на едно от децата, които подават топките, като решението му се оказа правилно, защото момчето впечатли и затвори мача. По време на шоуто любителите на спорта по трибуните и пред екраните станаха свидетели и на забавни словестни размени и закачки между играчите, като даже и съдията на стола Марияна Вельович се включи в края.

„Изпълнен съм с щастие. Искам да Ви благодаря. Винаги се вълнувам много, когато играя пред Вас“, се обърна Димитров към феновете след двубоя. „Братко, благодаря за този мач.

Григор е добър приятел и за мен е чест и привилегия да подкрепя неговата фондация. Удоволствие е, че съм тук“, каза Джокович. Интервютата на корта завършиха с изпълнение на ретро поп-фолк хит, който Ноле запя акапелно, а публиката му помагаше. Сред гостите на събитието бяха кметът на София Васил Терзиев, президентът на БОК Стефка Костадинова, старши треньорът на Левски Станислав Генчев, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Любо Ганев, Магдалена, Мануела и Катерина Малееви.

Преди мача най-добрият български тенисист проведе открит урок с млади таланти, към който се присъедини и сърбинът. След демонстративната среща за Григор предстои „Лейвър къп“ тази седмица, а след това турнирите в Пекин и Шанхай, като целта му са Финалите в Торино. Носителят на 24 титли от Големия шлем и олимпийски шампион от Париж коментира по-рано, че за първи път в кариерата си не си прави дългосрочни планове, като за момента е ясно, че ще играе в Китай и на демонстративен турнир в Саудитска Арабия.

Menu Title