Загуба за Пьотр Нестеров, България – Салвадор 0:1

14 Сеп., 2024
8 преглеждания

 

Загуба за Пьотр Нестеров, България - Салвадор 0:1

Загуба за Пьотр Нестеров, България - Салвадор 0:1

Загуба за Пьотр Нестеров, България – Салвадор 0:1

Пьотр Нестеров загуби първата среща на сингъл и България отстъпва с 0:1 победи от Салвадор в мач от Световна група II за Купа „Дейвис“. Нестеров отстъпи с 3:6, 3:6 от Марсело Аревало (шампион в мъжките двойки на „Ролан Гарос“ през 2022 и 2024 година и полуфиналист при дуетите на Откритото първенство на САЩ по-рано през този месец).Двубоят се играе при перфектни условия на кортовете ТК „Локомотив“ в гр. Пловдив.

Пьотр Нестеров поведе с 3:1 в първия сет, но загуби следващите десет гейма за 3:6, 0:5. Българинът върна три гейма, но загуби и втората част с 3:6. Срещата продължи 89 минути.Във втория сингъл днес един срещу друг ще играят Янаки Милев и Сезар Крус.

България е в състав Пьотр Нестеров (21 г.), Янаки Милев (20 г.), Александър Донски (26 г.), Илиян Радулов (19 г.

) и Иван Иванов (15 г.). Капитан на България е Валентин Димов, а Тихомир Грозданов е помощник треньор.Всички двубои се предават директно на сайта на медийния партньор на БФТ – sportbg.

bgПри победа България ще играе през февруари следващата година за изкачване в Световна група I. При загуба, пак през февруари 2025-а, ще трябва да премине през бараж за оставане в Световна група II.

Menu Title