Алкарас поведе Испания към успех над Чехия

12 Сеп., 2024
8 преглеждания

 

Алкарас поведе Испания към успех над Чехия

Алкарас поведе Испания към успех над Чехия

Алкарас поведе Испания към успех над Чехия

Отборът на САЩ нямаше проблеми заради отсъствието на някои от водещите си тенисисти и започна с победа над Чили участието си в групите на Купа Дейвис.Райли Опелка и Брандън Накашима преминаха през продължителни трисетови битки, но в крайна сметка стартираха успешно в китайския град Чжъхай. А двойните олимпийски сребърни медалисти Раджив Рам и Остин Крайчек постигнаха успех над Матиас Сото и Томас Бариос Вера, за да гарантират победата на американците с 3-0. Така те се изравняват с отбора на Германия, който вчера се наложи с със същия резултат над Словакия в другата среща от група С.

Защитаващият титлата си състав на Италия е без голямата звезда, водач в ранглистата на АТР и актуален шампион от Откритото първенство на САЩ Яник Синер, но също направи позитивен старт. В група А, срещите от която се играят в Болоня, италианците прекършиха тима на Бразилия с 2-1 победи. Матео Беретини и Матео Арналди спечелиха мачовете си на сингъл срещу Жоао Фонсека и Тиаго Монтейро. Бразилците направиха резултата почетен след успеха на двойки.

За тях Рафаел Матош и Марсело Мело победиха Симоне Болели и Андреа Вавасори с 6:7 (3), 7:6 (6), 7:5.В тази група другите два отбора са Белгия и Нидерландия, които вчера завършиха при 2:1.Подсилени с Карлос Алкарас испанците също започнаха убедително. Пред своя публика във Валенсия те се справиха с Чехия с 3-0, като Алкарас игра и на сингъл, и на двойки.

Роберто Баутиста Агут даде аванс на домакините с успех над Иржи Лехечка със 7:6 (1), 6:4. След това дойде ред на Алкарас, който обаче загуби първата част срещу Томаш Махам с тайбрек. Чехът обаче се отказа след втория сет заради здравословен проблем и така резултатът стана 2-0 за испанците.В срещата на двойки Алкарас и Марсел Гранойерс победиха с 6:7 (2), 6:3, 7:6 (2) Якуб Меншик и Адам Павлашек.

В Манчестър тимът на Великобритания също започна успешно – победа над Финландия в група D.

Menu Title