Безапелационен Яник Синер спечели US Open

8 Сеп., 2024
13 преглеждания

 

Безапелационен Яник Синер спечели US Open

Безапелационен Яник Синер спечели US Open

Безапелационен Яник Синер спечели US Open

Яник Синер е новият шампион на Откритото първенство на САЩ по тенис. На финала италианецът се наложи с 3:0 сета над местната надежда Тейлър Фриц, в отделните части 6:3, 6:4, 7:5. Двубоят на най-голямата тенис арена в света – централния корт „Артър Аш“ в Ню Йорк продължи 2:16 часа и премина изцяло под диктовката на Синер, който с малки изключения в третия сет, контролираше събитията. Синер, двукратен победител на Sofia Open, спечели убедително първите два сета и крачеше уверено към бърз успех в три части, когато след няколко наелектризиращи разигравания Фриц изправи публиката на крака, пробивайки за 4:3 в третия сет.

При 5:4 Фриц сервира за успех в сета, но допусна късен пробив, който впоследствие му коства поражение в последователни части. За Синер това е втора титла от Големия шлем за сезона и в кариерата като цяло. Италианецът започна годината с титла и от Откритото първенство на Австралия. Останалите два Мейджър трофея завоюва Карлос Алкарас, който направи дубъл в Европа, триумфирайки на „Ролан Гарос“ и Уимбълдън.

Финалът на US Open на живо изгледаха над 20 000 зрители, сред които Илън Мъск, Тейлър Суифт, Дъстин Хофман, Матю Маконъхи, Сийл и десетки други. Синер стана първият представител на Италия, който печели титлата в Ню Йорк при мъжете. Тя му осигури и чек за 3.6 млн.

долара от наградния фонд.

Menu Title