Григор Димитров напусна US Open контузен

4 Сеп., 2024
18 преглеждания

 

Григор Димитров напусна US Open контузен

Григор Димитров напусна US Open контузен

Григор Димитров напусна US Open контузен

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа.Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open.

През 2019 г. той достигна до полуфиналите, а там беше спрян от Даниил Медведев (Русия).Българинът започна лошо срещата и след два пробива загуби първия сет с 3:6.Във втората част Димитров изостана с 1:4, но успя да изравни при 4:4, а след това изпусна и точка за пробив за 5:4.

До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек.В него Григор поведе с 6-3 точки и от третата си възможност изравни сетовете.В третата част Димитров поведе с 2:1, но загуби пет от следващите шест гейма. Българинът видимо не се чувстваше добре на корта, като в края сякаш нямаше търпение сетът да завърши, за да бъде взет медицински таймаут.

Физическото състояние на Димитров не се промени и в началото на четвъртия сет. Той трудно сервираше и се движеше по корта. Тиафо поведе с 4:1 гейма и в крайна сметка Димитров се отказа от участие в мача.

Menu Title