Зверев с победа №100 в турнирите от Големия шлем

31 Авг., 2024
14 преглеждания

 

Зверев с победа №100 в турнирите от Големия шлем

Зверев с победа №100 в турнирите от Големия шлем

Зверев с победа №100 в турнирите от Големия шлем

Поставеният под №4 в основната схема Александър Зверев загуби първия сет в двубоя срещу Томас Мартин Ечевери на „Луис Армстронг Стейдиъм“, но успя да стигне до обрат и да се класира за осминафиналите на US Open след успех с 5:7, 7:5, 6:1, 6:3. Двубоят продължи повече от три часа и половина, като приключи в 2:35 след полунощ местно време. Зверев отстъпи в първия сет и изоставаше с 2:4 във втория, но успя с чести излизания на мрежата да разруши ритъма в играта на Ечевери и да осъществи обрат. „Беше невероятна атмосфера, изключително забавно да играеш.

Томас изигра страхотен двубой. В първите два сета ме притисна до стената. Щастлив съм, че намерих начин да се завърна и да победя. Той наистина се представи изключително добре.

Усещах, че трябва да направя двубоя физически и да го удължа възможно най-дълго“, коментира Зверев след двубоя. Германецът се класира за осминафиналите в Ню Йорк за пета последователна година. Зверев, финалист в турнира от 2020 г., ще срещне в следващия кръг Брендан Накашима, срещу когото има баланс 2-0 победи в преките двубои.

Победата тази вечер беше под №100 за Зверев в турнирите от Големия шлем, като по този начин той стана първият тенисист, роден през 1990 г. или след това, с подобно постижение.

Menu Title