Победи за Топалова и Евтимова, загуба за Шиникова

28 Авг., 2024
11 преглеждания

 

Победи за Топалова и Евтимова, загуба за Шиникова

Победи за Топалова и Евтимова, загуба за Шиникова

Победи за Топалова и Евтимова, загуба за Шиникова

Гергана Топалова се класира за втория кръг на турнира на клей в Олдензаал (Нидерландия) с награден фонд 40 хиляди долара. Поставената под №6 българка победи убедително участващата с „уайлд кард“ представителка на домакините Лус Ебелинг Конинг с 6:2, 6:1 за 69 минути. Топалова направи ключова серия от седем поредни гейма, с която взе първия сет и поведе с 3:0 във втория по пътя си към крайната победа. Диа Евтимова пък се класира за втория кръг на турнира на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд от 15 000 долара.

37-годишната българка победи участващата с „уайлд кард“ Олга Данилова от Кипър с 6:0, 6:1. Ани Вангелова ще играе в първия кръг срещу квалификантката Мешкатолзахра Сафи от Иран. В основната схема от пресявките се класира и друга българка – Алекса Каратанчева, която във финалния кръг от квалификациите се наложи над сънародничката си Галена Кръстенова с 6:4, 6:4. 
16-годишната Алекса ще играе в първия кръг срещу втората поставена Диана Демидова от Русия.

Изабелла Шиникова отпадна в първия кръг на турнира на клей в Меербуш (Германия) с награден фонд 40 хиляди долара.32-годишната българка беше загуби от рускинята Амина Аншба с 2:6, 6:4, 2:6 след 2:18 часа игра. В надпреварата на двойки Шиникова си партнира с представителката на домакините Зелина Дал. Те са поставени под №4 и започват директно от четвъртфиналите.

Menu Title