Алкарас: Ще бъда напълно готов за US Open

25 Авг., 2024
10 преглеждания

 

Алкарас: Ще бъда напълно готов за US Open

Алкарас: Ще бъда напълно готов за US Open

Алкарас: Ще бъда напълно готов за US Open

Карлос Алкарас каза, че ще бъде на 100% готов за старта на US Open, въпреки че прекъсна тренировката в Ню Йорк в събота като предпазна мярка, след като изкълчи глезена си.Четирикратният шампион от Големия шлем има редица контузии в последно време, включително на глезена, която го принуди да се оттегли в първия кръг в Рио де Жанейро по-рано тази година.„Просто спрях тренировката като предпазна мярка. Не се чувствах достатъчно комфортно, за да продължа и за всеки случай, за да не се влоши“, каза Алкарас на пресконференция.

„Няколко часа по-късно се чувствам добре, утре ще се опитам да тренирам отново, без да мисля за това. Изобщо не се притеснявах за участието си тук. Очевидно бях ядосан, защото не искам да спирам тренировките. Утре или до два дни ще бъда 100 процента добре“, добави той.

21-годишният испанец започва участие във вторник срещу австралиеца Ли Ту, преследвайки втора титла от Откритото първенство на САЩ след 2022 година.Алкарас, който миналата седмица загуби от Гаел Монфис в Синсинати, каза, че не се притеснява, че е изиграл малко мачове на твърди кортове преди последния турнир от Големия шлем за годината.„Насочвайки се към „Ролан Гарос“, не бях играл твърде много мачове на клей, но постигнах доста добър резултат. На Уимбълдън се случи същото нещо“, добави испанецът.

Menu Title