Джокович призова за видео повторения на корта

18 Авг., 2024
16 преглеждания

 

Джокович призова за видео повторения на корта

Джокович призова за видео повторения на корта

Джокович призова за видео повторения на корта

Последната точка, с която преди ден британецът Джак Дрейпър се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Синсинати, предизвика и носителя на 24 титли от Големия шлем Новак Джокович да изкаже мнението си. „Смущаващо е, че нямаме видео повторение на подобни ситуации на корта. Още по-нелепо е, че нямаме въведено правило, което би позволило на съдиите на стола да променят първоначалното отсъждане въз основа на видео прегледа, който се случва извън корта! Всеки, който гледа по телевизията, вижда какво се е случило на повторението, но играчите на корта са държани на „тъмно“, без да знаят какъв е резултатът.

Имаме „Hawkeye” за линиите, живеем в технологично напредналия 21 век! Моля, съответните органи в Тура, уверете се, че тази глупост никога повече няма да се повтори!”, написа сърбинът в социалните мрежи. Във въпросния четвъртфинал Дрейпър победи с 5:7, 6:4, 6:4 канадеца Феликс Оже-Алиасим, но мачът ще се запомни най-вече със скандалния край, в който в главно действащо лице се превърна съдията на стола Крейг Ансуърт.

При мачбол за Дрейпър Оже-Алиасим пласира ретур, който попадна в краката на британеца, като той някак удари топката, тя закачи мрежата и падна в полето на слисания канадец. Ансуърт обяви разиграването за добро и присъди точката в полза на Дрейпър, което сложи и край на мача. На повторенията обаче се видя, че точката трябваше да бъде за Оже-Алиасим.

Menu Title