Гоф и Рибакина отпаднаха от турнира в Синсинати

16 Авг., 2024
14 преглеждания

 

Гоф и Рибакина отпаднаха от турнира в Синсинати

Гоф и Рибакина отпаднаха от турнира в Синсинати

Гоф и Рибакина отпаднаха от турнира в Синсинати

Защитаващата титлата си Коко Гоф отпадна от турнира по тенис за жени в Синсинати, след като отстъпи на Юлия Путинцева с 4:6, 6:2, 4:6 в мач от втория кръг. Поставената под номер 2 американка загуби след близо два часа на корта, като допусна първо поражение в кариерата си от четири мача с тази съперничка. През миналата година Гоф, на 19 години, стана най-младата шампионка в Синсинати и няколко седмици по-късно спечели откритото първенство на САЩ. Този път обаче тя отпадна още в първия си мач, след като пропиля преднина от 4:2 в последния сет, като завърши мача с над 50 непредизвикани грешки, включително и девет двойни.

Допреди този сезон Путинцева нямаше победа над състезателка от топ 5 в завършен мач от 2019 г. В предишния турнир, в който игра – Уимбълдън, тя отстрани лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек, а сега се справи с втората. В третия кръг тя ще срещне испанката Паула Бадоса. Поставената под номер 4 Елена Рибакина също отпадна от турнира, след като отстъпи с 6:3, 6:7(3), 4:6 срещу Лейла Фернандес.

Канадката спаси два мачбола във втория сет и успя да се класира напред. За бившата финалистка от US Open това е трета победа в кариерата ѝ над тенисистка от топ 4. Арина Сабаленка, трета в схемата, пък надви Елизабета Кочарето с 6:3, 6:4. Джасмин Паолини записа победа в два сета над Анастасия Потапова – 7:6(2), 6:3, а Тейлър Таузънд се наложи над Дария Касаткина с 6:1, 2:6, 6:1.

Menu Title