Рубльов и Попирин ще спорят за трофея в Монреал

12 Авг., 2024
15 преглеждания

 

Рубльов и Попирин ще спорят за трофея в Монреал

Рубльов и Попирин ще спорят за трофея в Монреал

Рубльов и Попирин ще спорят за трофея в Монреал

Андрей Рубльов се справи с дъжда в Монреал и с Матео Арналди с 6:4, 6:2, за да се класира за финала на турнира по тенис на твърди кортове от сериите „Мастърс“ в канадския град с награден фонд 6.8 милиона долара. Лошото време забави мача с почти два часа при 6:4, 1:1, а след като играчите се върнаха на корта, петият в схемата Рубльов спечели пет от последните шест гейма и затвори срещата след час и 18 минути игра. „Чакането си заслужаваше.

Щастлив съм, че съм на първия си финал в Канада“, каза руснакът след мача. В другия полуфинал австралиецът Алексей Попирин сложи край на серия от осем победи на американеца Себастиан Корда, за да спечели мястото си на финала със 7:6(0), 6:3. „Това означава много за мен, невероятно постижение и ако трябва да бъда честен, понякога сам трябва да се потупаш по рамото“, каза Попирин. Дъждовното време в Монреал обърка програмата на турнира и двата полуфинала трябваше да се изиграят веднага след две от четвъртфиналните срещи.

В едната от тях поставеният под номер 2 в схемата и шампион от 2017 година Александър Зверев (Германия) отпадна след загуба от американеца Корда с 6:7(5), 6:1, 4:6. В друг драматичен мач пък Попирин отстрани четвъртия поставен Хуберт Хуркач (Полша) с 3:6, 7:6 (5), 7:5.

Menu Title