Американски финал в Торонто – Пегула срещу Анисимова

12 Авг., 2024
20 преглеждания

 

Американски финал в Торонто - Пегула срещу Анисимова

Американски финал в Торонто - Пегула срещу Анисимова

Американски финал в Торонто – Пегула срещу Анисимова

Американките Джесика Пегула и Аманда Анисимова ще спорят за трофея от турнира на твърди кортове в Торонто (Канада) с награден фонд 6.6 милиона долара. Анисимова се класира за първия си финал на WTA 1000, след като победи сънародничката си Ема Наваро с 6:3, 2:6, 6:2. ”Това е огромно постижение за мен и нещо, за което работих наистина усилено“, каза Анисимова.

„Аз съм супер щастлива, доста съм изненадана колко добре успях да се справя досега. Гладна съм за още победи“, каза Анисимова, за която това е първи финал от две години и половина насам. Американката в момента е №132 в света, след като миналата година по това време си бе взела почивка от спорта, но след силното си представяне на канадска земя, ще се завърне в топ 50. Анисимова, за която това бе четвърта победа над съперничка от топ 20 през седмицата, ще се изправи на финала срещу миналогодишната шампионка и своя сънародничка Джесика Пегула, която в другия полуфинал се наложи с 6:4, 6:3 срещу рускинята Даяна Шнайдер.

Това бе първа среща между двете. „Получаването на шанс да защитя титлата си е нещо, което не винаги се случва, така че съм развълнувана, че утре мога да се боря за това“, каза Пегула, която се класира на втория си финал за сезона. „Мисля, че е готино името ми да е с много други наистина големи имена в историята, които или са играли добре тук, или са успели да защитят и титлата, така че е супер специално“, добави тя.

Menu Title