Целта на Алкарас до края на сезона е №1 в ранглистата

12 Авг., 2024
17 преглеждания

 

Целта на Алкарас до края на сезона е №1 в ранглистата

Целта на Алкарас до края на сезона е №1 в ранглистата

Целта на Алкарас до края на сезона е №1 в ранглистата

Основната цел на Карлос Алкарас до края на настоящия сезон е да се изкачи до първата позиция в световната ранглиста. Това заяви испанецът, заемащ трето място тази седмица, преди началото на тенис турнира от сериите „Мастърс” в Синсинати. „Очевидно да бъда номер 1 е важна цел за мен“, каза испанецът, който е на 820 точки зад водача в класацията Яник Синер и на 510 от втория Новак Джокович. ”Наистина съм фокусиран върху това.

Аз съм съсредоточен върху всеки турнир, като се опитвам да играя страхотен тенис, да постигам добри резултати и да ставам по-добър. Тази година да завърша като номер 1 ще бъде основната ми цел“, добави той. През сезона до момента 21-годишният талант спечели две последователни титли от Големия шлем – от „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“, и сребърен медал на Олимпийските игри. В Париж испанецът загуби в драматичен финален мач от Джокович.

През миналия сезон Алкарас бе финалист в Синсинати, като ще започне тазгодишното си участие в турнира срещу французина Гаел Монфис или Алексей Попирин от Австралия, като се връща на твърди кортове за пръв път от март, когато достигна до четвъртфиналите в Маями. „Вълнувам се да се върна в Синсинати. Имам страхотни спомени от миналата година, когато достигнах до финала и загубих в оспорван и епичен мач срещу Джокович“, завърши Карлос Алкарас. Тази година Джокович няма да участва на турнира след олимпийския си триумф.

Menu Title