Рубльов спря Синер в Монреал, Нишикори също отпадна

11 Авг., 2024
16 преглеждания

 

Рубльов спря Синер в Монреал, Нишикори също отпадна

Рубльов спря Синер в Монреал, Нишикори също отпадна

Рубльов спря Синер в Монреал, Нишикори също отпадна

Андрей Рубльов победи Яник Синер и се класира на полуфинал на турнира по тенис на твърди кортове от сериите „Мастърс“ 1000 в Монреал (Канада) с награден фонд 6.8 милиона долара. Рубльов се наложи над световния №1 и миналогодишен шампион с 6:3, 1:6, 6:2. Руснакът спечели първия сет след един пробив в четвъртия гейм, а след 1:1 във втората част Яник Синер записа пет поредни гейма, за да изравни резултата.

В решителния трети сет Рульов поведе с 3:0 след ранен пробив и затвори мача с нов пробив за крайното 6:2. В петък тенис в Монреал не се игра, което доста сгъсти програмата в съботния ден. И Андрей Рубльов, и Синер играха по два мача в събота вечер. В предходния двубой за деня италианецът надделя над Алехандро Табило (Чили) с 6:4, 6:3, с което си гарантира и участието на Финалите на ATP в края на годината, а петият поставен руснак елиминира Брендън Накашима (САЩ) с 6:2, 6:2.

Походът и на Кей Нишикори приключи. Японецът затвърди успеха си на Стефанос Циципас след победа над Нуно Боржеш (Португалия) с 6:3, 6:4, но на първия си Мастърс 1000 четвъртфинал от Рим 2019 насам Нишикори бе спрян от Матео Арналди – 4:6, 5:7. Това е първи Мастърс полуфинал за италианския тенисист, който си осигури сблъсък с Рубльов на полуфиналите. Другите полуфиналисти ще бъдат определени от четвъртфиналните мачове между номер 2 в схемата Александър Зверев (Германия) и Себастиан Корда (САЩ), както и между елиминиралия в събота вечер Григор Димитров – Алексей Попирин (Австралия) и четвъртия поставен Хуберт Хуркач.

Полският тенисист надигра Артюр Риндеркнех (Франция) в третия кръг след обрат с 4:6, 6:3, 6:4. Двубоят продължи два часа и 16 минути.

Menu Title