Ясни са всички четвъртфиналистки в тениса на Олимпийските игри в Париж

31 Юли, 2024
19 преглеждания

 

Ясни са всички четвъртфиналистки в тениса на Олимпийските игри в Париж

Ясни са всички четвъртфиналистки в тениса на Олимпийските игри в Париж

Ясни са всички четвъртфиналистки в тениса на Олимпийските игри в Париж

Водачката в световната ранглиста и в схемата при жените на олимпийския турнир по тенис Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на Игрите в Париж. Полякинята записа трети успех във френската столица, след като се наложи над китайката Сиюй Ван с 6:3, 6:4 за 1:51 час. На четвъртфиналите четирикратната шампионка на „Ролан Гарос“ ще играе с американката Даниел Колинс. Две от поставените напуснаха надпреварата.

Номер 4 Джазмин Паолини (Италия) претърпя поражение от Анна-Каролина Шмиедлова (Словакия) с 5:7, 6:3, 5:7. Мечтата на Паолини за олимпийски медал, след като тази година стигна до финалите на Откритото първенство на Франция и „Уимбълдън“, все още е жива, тъй като тя продължава на четвъртфиналите на двойки заедно със Сара Ерани. Шмиедлова ще играе с шампионката на „Уимбълдън“ и девета в схемата Барбора Крейчикова (Чехия), която елиминира Елина Свитолина (Украйна) със 7:6(5), 2:6, 6:4.Седмата поставена Мария Сакари (Гърция) загуби от Марта Костюк (Украйна) с 6:4, 6:7(5), 4:6.

Дона Векич победи Коко Гоф със 7:6 (7), 6:2 в един мач, превърнал се в изпитание на концентрацията и нервите. В решаващ момент на втората част американката със сълзи влезе в пререкания със съдията на стола заради некоректно съдийско отсъждане. „В тениса трябва да има ВАР”, заяви Гоф след мача. Векич ще играе с Костюк.

Ема Наваро, която в предишния кръг победи Виктория Томова, си тръгна от надпреварата, след като пропусна мачбол и записа поражение от Джън Шинуен – 6:7, (9), 7:6, (4), 6:1 за състезателката от Китай. Напрежение имаше и в тази среща, след като на мрежата американката каза на съперничката си, че не я уважава като спортист и не знае как има толкова фенове, но все пак я поздрави за успеха. „Трудно ми е да играя срещу човек, който има отношение на главорез в съблекалнята”, коментира Наваро след мача. Китайката обаче реши да не го приема като атака и ще гледа на случилото се като шанс да се коригира.

Така шестата поставена ще играе срещу Ангелик Кербер. Германката, която участва в последния си професионален турнир, вчера победи канадката Лейла Фернандес с 6:4, 6:3.

Menu Title