Надал приключи участието си в Париж

31 Юли, 2024
41 преглеждания

 

Надал приключи участието си в Париж

Надал приключи участието си в Париж

Надал приключи участието си в Париж

Звездният тандем Рафаел Надал – Карлос Алкарас допусна загуба в четвъртфиналната среща от Олимпийския тенис турнир на двойки в Париж. Испанците отстъпиха на Остин Крайчек и Раджийв Рам (САЩ) с 2:6, 4:6. Така участието на Игрите във френската столица на носителя на 22 титли от Големия шлем и двукратен олимпийски първенец приключи, като мнозина се питат дали това бе последният мач на големия шампион на централния корт на „Ролан Гарос“. Алкарас от своя страна продължава в надпреварата поединично след победа по-рано през деня.

В първия сет под затворения покрив на корт „Филип Шатрие” американците пробиха подаването на съперниците си още в откриващия гейм, след това отново в седмия гейм и малко по-късно се доближиха на сет до полуфинала. Във втората част тандемът „Надалкарас” допусна брейк в седмия гейм след спорно отсъждане на съдията на стола, предизвикало и бурни емоции по трибуните. Жъпреки това испанците не се предадоха. В десетия гейм стигнаха до три точки за връщане на пробива, но ги пропуснаха.

След това отразиха и два мачбола, но в крайна сметка четвъртите поставени специалисти на двойки затвориха срещата. В следващия кръг в спор за място на финала съперници на американците са чехите Томаш Махач и Адам Павлашек.

Menu Title