Джокович победи Надал в Париж

29 Юли, 2024
38 преглеждания

 

Джокович победи Надал в Париж

Джокович победи Надал в Париж

Джокович победи Надал в Париж

Новак Джокович записа двусетова победа над Рафаел Надал с 6:1, 6:4 на Олимпийските игри в Париж в епизод №60 от тяхното велико съперничество. С успеха си пред пълните трибуни на корт „Филип Шатрие” сърбинът се класира за третия кръг и продължава по пътя към сбъдване на златната си олимпийска мечта. Сблъсъкът, който бе наричан още „последен танц” между двамата гиганти, бе очакван с най-голям интерес от любителите на спорта въпреки различните ситуации, в които се намираха те в момента. Джокович – все още №2 в света и в добра форма в Париж, а Надал – борещ се с редица контузии през последните години, включително и травма в бедрото към момента.

И въпреки великата история и легендарните мачове между двамата, през по-голямата част от двубоя днес интрига липсваше. Срещата започна силно за топ поставения, който спечели първия сет с 6:1. В началото на втория сет ситуацията не бе много по-различна и сякаш бе само въпрос на време сърбинът да приключи мача. Тогава обаче Краля на клея с нестихващата си борбеност върна два пробива за 4:4.

Световният №2 обаче се пребори за нов брейк аванс и в следващия гейм сложи окончателно точка на спора. „При 4:1 във втори сет се почувствах прекалено комфортно, а на Надал не трябва да даваш никакви шансове. Публиката беше въвлечена, като ключов се оказа геймът при 4:4. Чувствам се облекчен.

”, заяви след мача Новак. Първата среща между Надал и Джокович бе преди 18 години, през 2006, в Париж, а в предишния им мач на олимпийско ниво – полуфиналът в Пекин през 2008 г., испанецът победи в три сета, за да спечели по-късно и златото както на сингъл, така и на двойки. В преките сблъсъци между двамата балансът вече е 31:29 победи за сърбина.

Сега Джокович продължва напред на Игрите и ще опита да спечели първо олимпийско злато в славната си кариера. Следващият му съперник ще е Доминик Кьопфер (Германия) или Матео Арналди (Италия). Надал пък ще може да насочи вниманието и силите си към играта на двойки, където много се очаква от звездния тандем „Надалкарас”.

Menu Title