Осака: Олимпийските игри са черешката на тортата

26 Юли, 2024
25 преглеждания

 

Осака: Олимпийските игри са черешката на тортата

Осака: Олимпийските игри са черешката на тортата

Осака: Олимпийските игри са черешката на тортата

Бившата №1 в света Наоми Осака отново ще участва на Олимпийски игри, след като прекара известен период извън тениса. Една от причините за това беше влошено й психологическо състояние, а след това Осака стана майка. Тя беше сред фаворитите по време на Игрите в Токио, но не успя да оправдае очакванията и отпадна в третия кръг.26-годишната спортистка ще се изправи срещу носителката на три титли от Големия шлем Анжелик Кербер в първия кръг на олимпийския турнир по тенис в Париж.

Осака проговори за първи път за проблемите с психиката си по време на надпреварата от Големия шлем „Ролан Гарос“.“Чувствах се напрегната, уплашена и малко тъжна, защото в подобни моменти не бях сигурна дали хората ме критикуват. След това осъзнах, че паметта на хората е краткотрайна и много къса. Надявам се, че когато ме погледнат, няма веднага да започнат да си мислят нещо негативно за мен.

Мозъкът ми непрекъснато се връщаше към слабите моменти и обмислях най-лошото. Сега се чувствам различен човек и се надявам никога да не преживея нещо подобно“, коментира Наоми Осака.Японската тенисистка е мотивирана да достигне до златното отличие в Париж, след като вече е преодоля проблемите си извън терена.“Олимпийските игри са черешката на тортата.

Винаги се усещат като празник. Всички просто се забавляват“, каза още Осака.

Menu Title