Надал оцеля в 4-часова драма

19 Юли, 2024
39 преглеждания

 

Надал оцеля в 4-часова драма

Надал оцеля в 4-часова драма

Надал оцеля в 4-часова драма

Рафаел Надал постигна трета поредна победа и се класира за полуфиналите на АТР 250 турнира на червени кортове в Бостад. 38-годишният испанец остана на корта 3:59 часа и победи Мариано Навоне (Аржентина) с 6:7 (2), 7:5, 7:5. Двамата предложиха здрава битка, която мина на приливи и отливи от двете страни на корта, но в крайна сметка след близо 4 часа носителят на 22 титли от Големия шлем вдигна победоносно ръце.За Надал това бе вторият най-продължителен двубой във формат 2 от 3 сета в кариерата.

„Изключително щастлив съм, че продължавам напред. Имах няколко много силни отигравания, но имаше и моменти, в които губих концентрация. Най-добрата новина за мен е, че издържах физически“, коментира Надал в интервюто на корта.В събота испанецът ще трябва да изиграе два полуфинала: на единично срещу хърватина Дийе Андукович и на двойки в тандем с Каспер Рууд.

„О, в момента не мога да мисля за тези неща. Първо трябва да младото ми тяло да се възстанови, има време да мисля за утрешния ден“, добави Надал. За последно испанецът достигна до полуфинал в надпревара от Тура преди повече от 2 години – на Уимбълдън 2022.

Menu Title