Алкарас спечели Уимбълдън за втора поредна година

14 Юли, 2024
38 преглеждания

 

Алкарас спечели Уимбълдън за втора поредна година

Алкарас спечели Уимбълдън за втора поредна година

Алкарас спечели Уимбълдън за втора поредна година

Карлос Алкарас спечели за втора поредна година Уимбълдън. В повторение на миналогодишния финал 21-годишният испанец победи сърбина Новак Джокович с категоричното 6:2, 6:2, 7:6 (4) за точно два час и половина игра.За Алкарас това е четвърта титла от турнирите от Големия шлем и втора от Уимбълдън, като му липсва единствено трофея от Откритото първенство на Австралия за попълване на колекцията.37-годишният Джокович пък отново се размина с мечтата да спечели рекордния в историята на тениса 25-ти трофей от Шлема.

Освен това сърбинът остава със седем купи от Уимбълдън – с една по-малко от рекордьора Роджър Федерер от Швейцария.Статистиката от мача подкрепи доминацията на Карлос Алкарас. Испанецът записа 42 печеливши удара срещу 26 на Джокович. Сърбинът направи една непредизвикана грешка повече – 25 срещу 24, а седемкратният шампион имаше предимство единствено в броя пласнирани асове – осем срещу пет.

Двубоят на Централния корт бе изгледан от принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, която е патрон на Уимбълдън. Тя направи първата си публична поява от март месец насам, когато обяви, че се бори с онкологично заболяване. Тя награди двамата финалисти.Въпреки победата си и това, че държи титлите от Уимбълдън и „Ролан Гарос“, Карлос Алкарас ще остане номер 3 в световната ранглиста, докато Джокович ще запази втората си позиция.

Водач продължава да бъде италианецът Яник Синер.

Menu Title