Нова убедителна победа за Денчева на Уимбълдън

11 Юли, 2024
29 преглеждания

 

Нова убедителна победа за Денчева на Уимбълдън

Нова убедителна победа за Денчева на Уимбълдън

Нова убедителна победа за Денчева на Уимбълдън

Росица Денчева изигра нов страхотен мач и се класира за четвъртфиналите на сингъл при девойките на Уимбълдън. Българката надви с 6:3, 6:0 Соня Женихова от Германия. Срещата продължи само 65 минути.Денчева поведе с 5:1 в първия сет, а във втория не даде нито гейм на германката.

Това е трета поредна победа за Росица на турнира без да загуби сет. За място на полуфиналите Денчева ще играе срещу победителката от мача първата поставена Рената Ямрихова от Чехия и Соня Жиенбаева от Казахстан.По-късно днес Ива Иванова ще играе на осминафиналите на сингъл срещу финалистката от Australian Open и трета поставена в схемата Емерсън Джоунс от Австралия. На полуфиналите в Австралия Иванова загуби с 4:6, 1:6 от Джоунс.

Също днес ни очакват и три мача на двойки с българско участие.Елизара Янева и Росица Денчева ще играят във втория кръг при девойките срещу Емерсън Джоунс от Австралия и Виктория Паганети от Италия. Янева и Денчева победиха елиминираха в първия кръг финалистките от миналата година на Уимбълдън при девойките двойки Изабел Лейси и Хана Клъгман от Великобритания.Ива Иванова трябва да доиграе срещата си от първия кръг.

Иванова и Уакана Сонобе от Япония, поставени под №5, спечелиха първия сет със 7:6(6) срещу Виктория Барос от Бразилия и Теодора Костович от Сърбия преди срещата да бъде отложена за днес.Александър Василев и Андреас Тимини от Кипър ще играят във втория кръг на двойки при юношите срещу първите поставени Федерико Сина от Италия и Максим Мрва от Чехия.Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за откритото първенство на Великобритания по тенис.

Menu Title