Зверев с ново тежко поражение, Де Минор продължава напред

8 Юли, 2024
33 преглеждания

 

Зверев с ново тежко поражение, Де Минор продължава напред

Зверев с ново тежко поражение, Де Минор продължава напред

Зверев с ново тежко поражение, Де Минор продължава напред

Алекс де Минор се класира за първи път в кариерата си за четвъртфинал на Уимбълдън. Австралиецът спечели дуела на първи корт срещу младата звезда на Франция Артюр Фис с 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 и заслужи място сред най-добрите осем в надпреварата.25-годишният австралиец пропиля аванс от 4-2 гейма в третия сет, но все пак успя да затвори срещата в четири сета и да вземе реванш за поражението от французина през април на турнира на АТП 500 турнира на клей в Барселона.„Ще се оправя, ще намеря начин да се възстановя“, каза Де Минор, попитан за травма в глезена, която получи при опит за изпълнение на воле при мачбол.

„Направих го много по-трудно, отколкото трябваше, но съм щастлив, че успях. Представих се много добре на психическа основа, доволен съм“, коментира „Демона“ Де Минор.За австралиеца това е втори последователен четвъртфинал в Големия шлем, като на „Ролан Гарос“ беше спрян на този етап от Александър Зверев. Де Минор ще срещне в следващия кръг Новак Джокович или Холгер Руне, като при победа за първи път в кариерата си ще се класира за полуфинал в Мейджър надпревара.

Преди дни Де Минор спечели втората си титла на трева, след като триумфира в Хертогенбош. Австралиецът ще се придвижи поне до 6-то място в годишната ранглиста „Пътя към Торино“ и запазва отлични шансове за дебют във финалите на АТР през ноември.Олимпийският шампион и четвърти в схемата Зверев отпадна в четвъртия кръг, след като допусна обрат и беше победен от 13-ия поставен Тейлър Фриц (САЩ) с 4:6, 6:7(4), 6:4, 7:6(3), 6:3 за 3:29 часа.Американецът достига четвъртфиналите на Уимбълдън за втори път, а в следващия кръг ще играе с италианеца Лоренцо Музети.

26-годишният тенисист, който е роден в Калифорния, изравни най-доброто представяне в кариерата си на турнир от Големия Шлем.“Беше невероятно да направя това на Централния корт на Уимбълдън, след като губех с два сета и пред тази публика“, каза Фриц, който отстъпи пред 22-кратния шампион от Шлема Рафаел Надал на четвъртфиналите тук преди две години.“Работата беше там, че имах чувството, че играя много добре, след като загубих първите два сета. Просто си мислех, че ще е гадно да играя толкова добре и просто да загубя в три поредни, така че нека взема третия.

Просто вярвах в това“, добави той.

Menu Title