Матео Беретини продължава да впечатлява в Щутгарт

13 юни, 2024
31 преглеждания

 

Матео Беретини продължава да впечатлява в Щутгарт

Матео Беретини продължава да впечатлява в Щутгарт

Матео Беретини продължава да впечатлява в Щутгарт

Матео Беретини добави още една стилна победа към добрата си статистика на турнира на тревни кортове в Щутгарт, който е от категория АТР 250. Шампионът от 2019 и 2022 г. се справи с представителя на Канада Денис Шаповалов с 6:4, 6:4. За Беретини това беше първи успех в три двубоя срещу Шаповалов, като италианецът вече е с показатели 11-1 победи в Щутгарт.

„Знаех, че не съм го побеждавал досега. Бяхме изиграли два много добри двубоя, но оттогава мина много време. Бях наясно, че трябва да покажа най-добрия си тенис, за да имам шанс да го победя“, коментира Беретини след последната точка в мача. „Имам много успехи на тревни кортове в кариерата ми до момента.

Мисля, че за мен това е най-добрата настилка. Обичам да играя на трева, особено тук в Щутгарт. Много съм щастлив да бъда на четвъртфиналите. Сега имам нужда от малка почивка, след това ще мисля за утрешния двубой“, добави италианецът.

28-годишният Беретини, който е финалист от Уимбълдън 2021 г., участва в турнир тази седмица за първи път от Мастърс 1000 турнира в Монте Карло през април. Той пропусна битките в Мадрид, Рим и „Ролан Гарос“, но направи силно завръщане на трева – настилката, на която обожава да играе. „Изключително концентриран съм върху собствения си сервис“, призна Беретини, който срещу Шаповалов спечели 85% (33/39) от точките след вкаран първи начален удар.

„Особено тук е от изключително значение да накарам опонента ми да играе под напрежение. Особено когато той сервира и знае, че няма право да бъде пробит, ако иска да избегне затруднения“. На четвъртфиналите Беретини ще срещне победителя от двубоя Джеймс Дукуърт / Бен Шелтън.

Menu Title