Надал ще играе Бостад, където спечели една от първите си титли

13 юни, 2024
61 преглеждания

 

Надал ще играе Бостад, където спечели една от първите си титли

Надал ще играе Бостад, където спечели една от първите си титли

Надал ще играе Бостад, където спечели една от първите си титли

Бившият №1 в света Рафаел Надал потвърди участие на АТР 250 турнира на червени кортове Nordea Open в Бостад, Швеция. Надпреварата ще се проведе в периода 15-21 юли и ще послужи като генерална репетиция за Матадора преди участието му на Олимпийските игри седмица по-късно. За последно Рафа участва в турнира през 2005 г., когато спечели титлата след победа на финала над Томаш Бердих.

Надал е играл в Бостад и през 2003 и 2004 г. „Голяма новина е, че един от най-великите играчи за всички времена ще играе на Nordea Open. От години ние поддържаме добри взаимоотношения. Този сезон за Надал ще бъде добра подготовка преди Игрите в Париж“, коментира изпълнителният директор на турнира Кристер Хулт.

Припомняме, че тенис турнирът на Олимпийските игри ще се проведе на кортовете на „Ролан Гарос“, където Надал е спечелил 14 от своите 22 титли от Големия шлем. Хулт добави: „Когато разбрах, че Рафа няма да участва на Уимбълдън, но планира да играе на Олимпийските игри, видях страхотна възможност и веднага се свързах с неговия мениджър. Отне ни около седмица в телефонни разговори преди да стигнем до заключението, че той и целият му екип очакват с нетърпение да се завърнат в Бостад“. Надал отговори със следния коментар: „Щастлив съм отново да играя в Бостад, където спечелих една от първите титли в кариерата си.

Пазя отлични спомени от там и очаквам с нетърпение да се върна и да играя пред шведските фенове“. Надал получи „уайлд кард“ от организаторите, което означава, че няма да бъде сред поставените и ще започне участието си в турнира от първия кръг. Неговият откриващ двубой ще бъде на 15 или 16 юли (понеделник или вторник).

Menu Title