Джокович изнесе нов урок по оцеляване

3 юни, 2024
54 преглеждания

 

Джокович изнесе нов урок по оцеляване

Джокович изнесе нов урок по оцеляване

Джокович изнесе нов урок по оцеляване

Защитаващият титлата си на „Ролан Гарос“ Новак Джокович се класира за четвъртфиналите в Париж. 37-годишният Джокович надделя над 23-ия в схемата аржентинец Франсиско Черундоло с 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 в двубой, продължил четири часа и 39 минути.Сърбинът ще се изправи на четвъртфиналите срещу норвежеца Каспер Рууд. За него това ще бъде 15-и пореден четвъртфинал на „Ролан Гарос“.

Новак Джокович записа 40-а победа в кариерата си в пет сета. С общо 370 успеха на турнирите от Големия шлем той изпревари швейцареца Роджър Федерер и вече е едноличен лидер по този показател. Освен това сърбинът ще играе за 59-и път в кариерата си на четвъртфинал в Шлема.Джокович спечели убедително първия сет срещу Черундоло с 6:1 за 41 минути игра.

В началото на втория сет той започна да изпитва физически проблеми с дясното си коляно, наложи се и да получи медицинска помощ. Сърбинът отрази общо осем възможности за пробив на Черундоло в хода на сета, а аржентинецът се възползва от втория си сетбол и затвори втората част за 7:5 при първия си пробив в двубоя.Франсиско Черундоло имаше явно превъзходство в третия сет. Той поведе с 3:0 и 5:2 преди за приключи частта при 6:3 и да поведе в резултата.

Последва драматичен четвърти сет, в който Новак Джокович се бореше с физическите си проблеми и бе на два гейма от отпадане от турнира, но навакса изоставане от 2:4 до 5:4 в своя полза след като отново имаше нужда от лекарска намеса. Аржентинецът изравни за 5:5, но Джокович спечели следващия гейм, в който отрази и точка за пробив, а впоследствие успя да пробие подаването на противника при четвъртия си сетбол за 7:5, с което прати срещата в пети сет.В решителната част водачът в световната ранглиста започна с два успешни гейма, но Черундоло бързо върна пробива и изравни за 2:2. След ново равенство 3:3, сръбският тенисист спечели три поредни гейма и затвори срещата при първия си мачбол.

Menu Title