България загуби от Дания за Били Джийн Кинг къп

9 Апр., 2024
47 преглеждания

 

България загуби от Дания за Били Джийн Кинг къп

България загуби от Дания за Били Джийн Кинг къп

България загуби от Дания за Били Джийн Кинг къп

Отборът на България допусна втора загуба във втората си среща на Евро-африканската зона на отборния турнир „Били Джийн Кинг къп“. Във втория мач в португалския град Оейраш българките отстъпиха пред Дания с 0:2. След като в първия сингъл Лия Каратанчева загуби от Йохане Свендсен, първата ни ракета Виктория Томова допусна второ поражение – от Клара Таусон, с 4:6, 2:6. Мачът продължи час и 33 минути игра.

Вики Томова успя да поведе с 3:1 над Таусон в първия сет с пробив, но веднага допусна рибрейк, загуби и седмия гейм, а след това изостана с 3:5. Първата част завърши 6:4 за датската й съперничка, която е под номер 87 в ранглистата.Във втория сет превъзходството на Клара Таусон бе още по-убедително, като тя направи два пробива за крайното 6:2.Така България загуби и втория си двубой в Група 1, след като вчера отстъпи пред Унгария с 1:2.

Родният тим е на последното място в групата с две поражения и 1:4 загуби до момента.В мача на двойки Лия Каратанчева и Гергана Топалова ще играят по-късно срещу Карла Таусон и Каролине Возняцки.В третия мач България ще играе срещу лидера в групата Австрия. Българският тим е в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан).

Menu Title